Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Κλέφτες και Πολίτες

Έχει ξαναγίνει να συλλαμβάνονται ληστές από πολίτες. Όμως, το να μπλέκεις στην καταστολή εγκληματιών, ειδικά όταν εμπλέκεται και κοντόκανο κυνηγετικό όλπλο, δεν είναι για αστεία. Είναι μαλιστα χρέος της αστυνομίας να αποτρέπει τους πολίτες από το να αποπειραθούν κάτι τέτοιο.

Μα η συνεργασία μεταξύ του συνταξιούχου αστυνομικού και των πολιτών σήμερα στην ληστεία της Τράπεζας Κύπρου στη Μέσα Γειτονιά, είναι ένα άριστο παράδειγμα του τί σημαίνει κοινωνική αλληλεγγύη. Είναι φυσικά και θέμα τύχης που όλα πήγαν κατ' ευχή, όμως η γρήγορη σκέψη και κατάστρωση στρατηγικής, από το αναποδογύρισμα της μοτοσυκλέτας, μέχρι την ανάληψη της σύλληψης του οπλισμένου ληστή από μόνος του και όχι με τη συνοδεία άλλου πολίτη, ήταν καθοριστική.

Θα μου πείτε, αν δεν ήταν συνταξιούχος δεν θα βρισκόταν καν εκεί η αστυνομία. Πράγματι! Αφού δεν είναι στις αρμοδιότητες της αστυνομίας να φυλάει τράπεζες! Κι ευτυχώς δηλαδή!

1 σχόλιο:

antioxlos είπε...

Και όμως εδώ να σου πώ κάτι που δε ξέρεις. Οι τράπεζες (όλες ή σχεδόν όλες) πληρώνουν εκμίσθωση αστυνομικούς να περιπολούν με μοτοσυκλέτες καθημερινά τα υποκαταστήματά τους τουλάχιστον σε Λευκωσία και Λεμεσό απ ότι γνωρίζω. Αυτό το σχέδιο όμως έχει εκφυλιστεί διότι 1) οι αστυνομικοί είναι απρόθυμοι να πάνε να δουλεύουν έξτρα ώρες και το κράτος να τους παίρνει σχεδον το 40% και το υπόλοιπο να το παίρνουν σε 8 μήνες. Λυπάμαι καλύτερα να καθόμαστε σπίτι μας με τα παιδιά μας. 2) Οι μοτοσυκλέτες γι αυτό το σκοπό, χαλάνε, σπάζουν και κάποιοι περιπολάνε τις τράπεζες με τα σκούτερ της υπηρεσίας. Έτσι θα κυνηγήσουν ληστές, με τα σκούτερ;
Δηλαδή αν θέλουν πραγματική ασφάλεια κάποιοι πρέπει να δείξουν περισσότερο ενδιαφέρον και σίγουρα αυτοί δεν είναι οι απλοί αστυνομικοί.