Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

Η Ημιμάθεια στην Υπηρεσία της AGB

Δήλωση: Θεωρώ και πλέον επίσημα το δελτίο ειδήσεων του Mega Channel Κύπρου μη έγκυρο και νουμερολάγνο. Και φυσικά αυτό δεν συμβαίνει μόνο με το δελτίο του συγκεκριμένου σταθμού - αυτός αναφέρεται εδώ μόνο και μόνο γιατί τον νόμιζα η τελευταία από τις εξαιρέσεις - αλλά με όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς συμπεριλαμβανομένου πολλές φορές και του ΡΙΚ και πραγματικά με λυπεί η στάση πολλών θεωρούμενων ως "καταξιωμένων" δημοσιογράφων.

Απόψε παρακολουθήσαμε μια ζωντανή συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης για το γνωστό θέμα του χουλιγκανισμού. Φυσικά και είναι θέμα μείζονος σημασίας. Φυσικά και οι εξαγγελίες που έγιναν καθυστερούν εδώ και καιρό. Ωστόσο δεν μπορείς να βάλλεις πυρά κατά πάντων και μάλιστα άδικα μόνο και μόνο για ν' ανεβάσεις την τηλεθέαση! Κατηγορείτε πως οι ποινές ήταν μηδαμινές. Ξέρετε υπό ποιες προϋποθέσεις και με ποια στοιχεία υποβλήθηκαν; Κατηγορείτε πως κάποιες διώξεις δεν ασκήθηκαν. Πόσο χρόνων ήταν οι κατηγορούμενοι και ποια τα στοιχεία; Ξέρετε τί προβλέπει η νομοθεσία για τους ανηλίκους; Είναι αστείο "κύριε καταξιωμένε παρουσιαστή" - που στα τηλεοπτικά δεδομένα η "καταξίωση" μετριέται με τα νούμερα - να ζητάς ποινή κάθειρξης σε 15χρονο! Ξέρετε έστω τα βασικά μέρη του Ποινικού Κώδικα της Κύπρου ή ζήτε σε άλλη διάσταση; Και εν πάσι περιπτώσι, μην υποκρίνεσαι πια πως αντιπαλεύεις σε συμπεριφορές που σε συμφέρουν ή τουλάχιστον αν θα το κάνεις προσπάθησε να κάνεις την "κριτική" σου πιο πιστευτά!

Η βία στα γήπεδα ναι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πώς όμως; Τρομάζω στη σκέψη να υιοθετήσουμε στρατηγικές στυλ Thatcher! Τί πρέπει να γίνει δηλαδή; Να υπάρχει αστυνόμευση σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα 1ης, 2ης, 3ης κατηγορίας και ακόμα ομάδων futsal; Να συλλαμβάνονται οι πάντες απλά και μόνο επειδή βρίσκονται στο χώρο; Να ποινικοποιήσουμε την κουκούλα και τα κασκόλ; Γιατί να μην κάνουμε πιο αυστηρές αλλαγές αλλά και πιο πρακτικές, όπως τη διεκπεραίωση των αγώνων στο φως της ημέρας, έστω στις 10 το πρωί! Τί είπατε "κύριε" παρουσιαστά; Δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα δεδομένα της Κύπρου; Ναι δίκαιο έχετε, πολλή ζέστη... Να πούμε στις 8 το πρωί με τη δροσούλα; Τί πάλι δεν συμφωνείτε; Α ναι! Ξέχασα! Εξυπηρετείται άλλους σκοπούς, αυτή τη συνέντευξη την κάνετε απλά για να δείξετε πόσο καίγεστε!

Άντε μου στο γήπεδο τώρα "κύριε"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: