Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

"Don't be a Dick"



Έτσι ονομάζεται η τελευταία καμπάνια του Foreign Office του Ηνωμένου Βασιλείου. Στόχος της, να μειώσει τις συλλήψεις Βρετανών υπηκόων σε ξένες χώρες όπου κάνουν διακοπές, συμβουλεύοντάς τους να σέβονται τους νόμους της.

Ειδικότερα, η καμπάνια αυτή στοχεύει νεαρούς Βρετανούς τουρίστες με προορισμό την Ελλάδα και το Λαγανά, τα Μάλια και το Φαληράκι, όπου και γίνονται τα περισσότερα επεισόδια παρεκτροπής τους λόγω μέθης (αν και όχι απαραίτητα!). Γνωστό είναι το πρόσφατο περιστατικό 20χρονου Άγγλου που κατέληξε με εγκαύματα δευτέρου βαθμού, όταν κοπέλα, την οποία ενοχλούσε σεξουαλικά, τον περιέλουσε με αλκοόλ και του έβαλε φωτιά!

Εκτός από την ενημέρωση του κοινού, το Foreign Office αντάλλαξε πληροφορίες με την Ελληνική αστυνομία, αλλά και τεχνικές αντιμετώπισης ατόμων σε κατάσταση μέθης. Παράλληλα χρηματοδότησε μαθήματα εκμάθησης της αγγλικής για αστυνομικούς των συγκεκριμένων περιοχών.

Στην Κύπρο, τα ανάλογα προβλήματα που υπήρχαν στις τουριστικές περιοχές έχουν πια ξεθυμάνει. Λόγοι, ο μειωμένος φετινός τουρισμός, η προτίμηση πλέον από μεγαλύτερους σε ηλικία επισκέπτες και η πιο διαδεδομένη γνώση της αγγλικής γλώσσας ως προληπτικό μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: