Πέμπτη 7 Μαΐου 2009


Απίστευτη η αποκάλυψη της Independent! Κάτι σαν χολιγουντιανό σενάριο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα! Μόνο που στην αληθινή ζωή, το "παιδί" καταλήγει να σαπίζει πίσω στη φυλακή και δεν μπορεί να πάρει εκδίκηση ανατινάζοντας τους "κακούς" πράκτορες και το αρχηγείο τους. Θα έλεγα μάλιστα πως είναι περίεργο που κατάφερε να τους πάρει μέχρι τα δικαστήρια.
Αυτό που με προβληματίζει είναι όμως, είναι κατά πόσον δικαιολογείται η χρήση τέτοιων αθέμιτων μέσων, για να αποσπάσεις πληροφορίες, όπως αφήνει να υπονοηθεί η εφημερίδα. Εγείρεται θέμα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Αλλά αυτές είναι συνήθεις τακτικές των μυστικών υπηρεσιών όπως η MI5, η οποία κατηγορήθηκε και στο παρελθόν για συνωμοσίες και βασανιστήρια.
Αν όμως (και υπερτονίζω το αν!) δεχτούμε ότι όλα αυτά γίνονται εις τω όνομα του πολέμου κατά της "τρομοκρατίας", ποιοι άλλοι τρόποι υπάρχουν για να αποφευχθούν γεγονότα όπως της 7/7; Η πραγματικότητα μας προσγειώνει και ο φόβος διακυβερνάει το σύστημα, ενώ ταυτόχρονα το εξυπηρετεί.

*Η εικόνα είναι από το guardian.co.uk

1 σχόλιο:

Phivos Nicolaides είπε...

Ωραίο κείμενο, υπέροχο σκίτσο!